Thea Bech-Petersen

Illustrationer

Jeg har været illustrator på forskellige typer udgivelser, og på denne side findes nogle af disse arbejder.

Arfernat

Til dokumentarfilmen “Arfernat”, der betyder “nummer 6”, lavede jeg tegningerne til intro og outro. En spændende opgave at bidrage lidt til Rune Bundgaard og Martin Svinkløvs fine og rørende film om det store grønlandske hundeslædevæddeløb, som foregår i Qasigiannguit på Grønlands vestkyst syd for Ilulissat. Filmen var en del af Greenland Eyes i 2014 og fik premiere i Danmark i Cinemateket og kom senere til bl.a. Øst for Paradis i Aarhus.

Pilte Peter

Til bogen Pilte Peter har jeg for FDF lavet en række enkle tegninger, som skal ledsage små historier for 10-11-årige, som handler om pilten Peter, hans hverdag og de spørgsmål, som kan optage en dreng i den alder, f.eks. hvad gør man ved pinlige forældre? Må man være mørkeræd som FDF’er? Findes der sjovt drilleri?

Bogen, som er skrevet af Marianne Vanggaard Torbensen, er en højtlæsningsbog, hvor illustrationerne direkte eller indirekte supplerer de enkelte kapitlers spørgsmål om emner som samvittighed, moral, glæde og tvivl – uden at vise personers ansigter.

Eksempler på illustrationer fra bogen.

Kähler Design

For Kähler Design har jeg lavet en række tegninger til katalog og menukort, bl.a. af Kähler butikken, Kähler Spisesalon, Kähler Kaffesalon, alle tre beliggende i M.P. Bruunsgade i Århus, samt Kähler/Malling & Schmidts Villa Dining på Grenåvej og senest Kähler i Tivoli.

Entré Scenen

For Entré Scenen i Aarhus har jeg udført en række illustrationer med udgangspunktet: “Hvis Entré Scenen var bil/et dyr/en rejse osv..” – og det kom der disse tegninger ud af.

Filmmagasinet 16:9

For magasinet 16:9 har jeg haft til opgave at lave Præterea censeo, eller hvad man kunne kalde “den sjove side”. Under pseudonymet Valle Giulia lavede jeg en illustration eller karikatur ud fra nummerets tema.

March og lejr

Illustrationer til organisationen FDF’s sangbog March og Lejr 2009-2013. Nye sange illustreres med små tegninger, lige som jeg også har haft til opgave at lave omslaget. Sangbogen udkommer hvert år i et oplag på over 20.000 stk.

STANDART

Forsideillustrationer til litteraturmagasinet STANDART